Wiadomości z Mikołowa

Profesjonalne wyposażenie do bufetu - doradzamy co kupić

  • Dodano: 2019-09-27 11:30

Szwedzki stół jest jedną z popularniejszych form serwowania posiłków z uwagi na jego swobodny charakter i mniejszą ilość naczyń i pracy potrzebnej do przygotowania potraw. W jakie narzędzia się wyposażyć, by przygotować bufet idealny? Bufet to niezobowiązujący sposób na serwowanie dań, pozwalający każdemu Klientowi czy gościowi na dostosowanie ilości każdego z nich na talerzu do indywidualnych potrzeb.

Szwedzki stół jest jedną z popularniejszych form serwowania posiłków z uwagi na jego swobodny charakter i mniejszą ilość naczyń i pracy potrzebnej do przygotowania potraw. W jakie narzędzia się wyposażyć, by przygotować bufet idealny?

Bufet to niezobowiązujący sposób na serwowanie dań, pozwalający każdemu Klientowi czy gościowi na dostosowanie ilości każdego z nich na talerzu do indywidualnych potrzeb. Serwując posiłki w ten sposób, inwestujesz w ograniczenie marnotrawstwa żywności i mniejszy nakład pracy, jak również i oszczędność związaną z generowaniem mniejszej ilości brudnych naczyń. To rozwiązanie idealne szczególnie dla hoteli, które oferują opcję all inclusive bez posiadania typowej restauracji wewnątrz obiektu, lub serwują śniadania wliczone w cenę.

Co wybrać, kompletując bufet?

Dobre wyposażenie do podstawa dobrze funkcjonującego szwedzkiego stołu. Oprócz obowiązkowych talerzy, kubków i szklanek, warto zaopatrzyć się w elementy, które znacznie ułatwiają gościom lokalu korzystanie z bufetu i gwarantują utrzymanie ciepłoty posiłków przez długi czas. Dobre wyposażenie to również gwarancja utrzymania czystości i porządku, zapobiegając zabrudzeniom i mieszaniu się dań.

Jakie są podstawowe elementy bufetu?

- dozowniki na napoje 

- warniki

- uproszczony ekspres do kawy – zwykły przelewowy, bądź elektroniczny

- dozowniki na płatki śniadaniowe

- sztućce, talerze, kubki i szklanki

- patery

- bemary

- podgrzewacze

- witryny grzewcze

- samowary

- kociołki

Zalety bufetu

Bufet dobrze się prezentuje, ale również ułatwia spożywanie posiłków gościom, a ich serwowanie – pracownikom. Dla gości jest to istotne udogodnienie z uwagi na oszczędność czasową, jaką im gwarantuje – dzięki braku konieczności zamówienia  potraw i oczekiwania na ich przygotowanie znacznie skraca się czas posiłku, który mogą wykorzystać na inne aktywności. Oferta bufetowa jesr preferowanym rozwiązaniem przez wielu Klientów także z uwagi na możliwość spróbowania wielu dań, które w innym wypadku musieliby zamówić osobno, narażając się na dodatkowe koszta. Jeśli do tej pory wahałeś się, czy to optymalne rozwiązanie dla Twojego lokalu gastronomicznego czy hotelu, mamy dla Ciebie dobrą wiadomość – jego obecność zazwyczaj generuje dodatkowy ruch i zadowolenie klientów. Oferty śniadaniowego bufetu w restauracjach, reklamowane pod znakiem ,,płacisz raz – jesz ile chcesz”, cieszą się ogromną popularnością wśród gości lokalu.

Artykuł stworzony pod przewodnictwem iguanasklep.pl

Wyposażając się w komplet bufetowych przyrządów, masz pewność, że serwowane posiłki będą świeże i ciepłe, a komfort korzystania ze szwedzkiego stołu – na najwyższym poziomie!

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu mojMikolow.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.