Wiadomości z Mikołowa

Fundusze unijne dla branży hotelarsko-gastronomicznej

  • Dodano: 2009-02-19 09:50, aktualizacja: 2009-02-19 11:11

27 lutego br. Rudzki Inkubator Przedsiębiorczości zaprasza na bezpłatne spotkanie dla branży gastronomicznej i hotelarskiej pt. "Fundusze unijne dla branży hotelarsko-gastronomicznej"



Najbliższy termin składania wniosków na dotacje dla firm z terenu woj. śląskiego to:
6 marca 2009 - 6 maja 2009

Dofinansowanie dla projektu wynosi nawet do 60% kosztów kwalifikowanych.

Termin spotkania:
27 luty 2009 roku w godz. 10:00-13:00
Dodatkowo dla przedsiębiorców zainteresowanych złożeniem wniosku o dotacje - bezpłatne konsultacje w godz. 13:00- 14:00.

.Miejsce szkolenia: Rudzki Inkubator Przedsiębiorczości ul. Karola Goduli 36, 41-703 Ruda Śląska

Celem spotkania jest przedstawienie możliwości ubiegania się o dofinansowanie unijne przez przedsiębiorstwa działające w branży hotelarskiej i gastronomicznej.
Uczestnicy poznają m.in. odpowiedzi na pytania:
• jaki sprzęt można zakupić z dotacji unijnych dla swojej restauracji, baru, pensjonatu lub hotelu,
• jakie są zasady pozyskiwania dotacji,
• jak wygląda procedura oceny i wyboru projektów,
• jakie obowiązki wiążą się z uzyskaną dotacją.

Uczestnicy:
Spotkanie skierowane jest do przedstawicieli mikro, małych i średnich przedsiębiorstw działających w branży hotelarskiej i gastronomicznej z terenu woj. śląskiego, którzy są zainteresowani informacjami na temat możliwości pozyskania funduszy z Unii Europejskiej na przeprowadzenie inwestycji w swoich przedsiębiorstwach.

Wykładowcy: Spotkanie poprowadzi akredytowany konsultant Krajowego Systemu Usług dla Małych i Średnich Przedsiębiorstw.

Koszt:
Spotkanie jest bezpłatne!

Sponsor:
Sponsorem spotkania jest firma Stalgast Sp. z o.o. dostarczyciel wyposażenia dla kuchni, restauracji, stołówek i innych punktów gastronomicznych.

Zgłoszenia:
Pocztą elektroniczną lub fax przyjmuje Rudzki Inkubator Przedsiębiorczości:
e-mail: info@inkubatorrudzki.pl, fax.: 032 342 22 30, w.108.
Dodatkowe informacje:
Martyna Jastrzębska, e-mail: m.jastrzebska@inkubatorrudzki.pl, tel.: 032 342 22 30, w.104.

 

Tylko dla branży hotelarskiej i gastronomicznej do pozyskania jest 10 mln Euro !!!
Zapraszamy!

 

Źródło: www.inkubatorrudzki.pl

Dodaj komentarz

W związku z nadchodzącą ciszą wyborczą, możliwość komentowania artykułów na naszej stronie zostanie tymczasowo zablokowana.
Dziękujemy za zrozumienie i zachęcamy do powrotu do dyskusji po zakończeniu ciszy wyborczej.

Czytaj również